Laura Calder

Kaczka w malinach


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kaczka w malinach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 piersi kacze bez kości

ale ze skórą (360 g każda)

sól i pieprz

6 łyżek octu malinowego

2 rozgniecione ząbki czosnku

1 czubata łyżka przecieru pomidorowego

250 ml czerwonego wina

2 łyżki galaretki porzeczkowej lub malinowej (rozpuszczonej i przecedzonej)

2 – 3 łyżki zimnego

niesłonego masła

2 – 3 garści świeżych

dojrzałych malin

 

Przygotowanie:

Odkrój tłuszcz. Dopraw piersi kaczki z obu stron solą i pieprzem. Podgrzej patelnię. (Jeśli to konieczne, wytop tłuszcz*).

powrót

Podobne przepisy

Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Babka savarin z truskawkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka nicejska z fenkułem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cielęcina po mediolańsku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.