Laura Calder

Kaczka w malinach


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kaczka w malinach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 piersi kacze bez kości

ale ze skórą (360 g każda)

sól i pieprz

6 łyżek octu malinowego

2 rozgniecione ząbki czosnku

1 czubata łyżka przecieru pomidorowego

250 ml czerwonego wina

2 łyżki galaretki porzeczkowej lub malinowej (rozpuszczonej i przecedzonej)

2 – 3 łyżki zimnego

niesłonego masła

2 – 3 garści świeżych

dojrzałych malin

 

Przygotowanie:

Odkrój tłuszcz. Dopraw piersi kaczki z obu stron solą i pieprzem. Podgrzej patelnię. (Jeśli to konieczne, wytop tłuszcz*).

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.