Grzegorz  Łapanowski

Kacze piersi


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Kacze piersi

odsłon: 18097

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 piersi kaczki

kilka kropel oliwy

sól

pieprz

świeży rozmaryn

1 szklanka czerwonego wytrawnego wina

2 gruszki

orzechy laskowe

miód

Przygotowanie:


Kaczkę obsmażyć na odrobinie oliwy na patelni, dodać wino, rozmaryn i przyprawy. Następnie mięso przełożyć do brytfanki i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Plastry gruszek wrzucić na patelnię, na której pozostało zredukowane w trakcie smażenia piersi wino, dodać orzechy laskowe oraz miód. Gruszki podsmażać kilka minut. Na podduszone w winie gruszki wyłożyć upieczoną pierś kaczki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.