Lucinda Scala  Quinn

Julep miętowy


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Julep miętowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

2½ szklanki bourbona, najlepiej Marker's Mark

1 szklanka świeżej mięty plus 4 gałązki do dekoracji

2-3 łyżki cukru pudru

lód w kostkach



Przygotowanie:

Wymieszać bourbona z miętą w dużym dzbanku, przykryć, wstawić do lodówki na dobę, na co najmniej na 12 godzin. Przecedzić, wyrzucić miętę. Dodać cukier, wymieszać, aż się rozpuści. Nalać julep do 4 szklaneczek wypełnionych kostkami lodu. Przybrać gałązkami mięty.



Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czekoladowa teryna z bakłażanami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe tiramisu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.12)brzoskwinie w sosie karmelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.