Jogurtowy sernik na zimno

Jogurtowy sernik na zimno
Oceń przepis:
91 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Serniki

Składniki:

  • 750 ml jogurtu greckiego
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 200 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej
  • 5 łyżeczek żelatyny w proszku
  • 25 ml zimnej wody
  • 300 g borówek amerykańskich

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i ostaw do napęcznienia.
W misce połącz jogurt grecki, cukier puder i śmietaną.
Żelatynę rozpuść w mikrofali i zahartuj, tzn. dodaj do niej odrobinę masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Następnie żelatynę wlej do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Na wierzch wysyp borówki. Sernik wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aż stężeje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA