Tomasz Deker

Jogurtowy sernik na zimno


Przepis z programu Desery Dekera (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki

odsłon: 3424

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

750 ml jogurtu greckiego

5 łyżek cukru pudru

200 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej

5 łyżeczek żelatyny w proszku

25 ml zimnej wody

300 g borówek amerykańskich

 

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i ostaw do napęcznienia.
W misce połącz jogurt grecki, cukier puder i śmietaną.
Żelatynę rozpuść w mikrofali i zahartuj, tzn. dodaj do niej odrobinę masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Następnie żelatynę wlej do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Na wierzch wysyp borówki. Sernik wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aż stężeje.

powrót

Podobne przepisy

Sernik limonkowo-ananasowy
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Serniki
Sernik z truskawkami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kruche ciasto z orzechami laskowymi
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.