Jola Słoma

Jeżyny z pigwą na ciepło


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Jeżyny z pigwą na ciepło
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

25 dag niskosłodzonej konfitury z jeżyn

2 owoce pigwowca

1 łyżka utartego świeżego imbiru

5 liści laurowych - najlepiej świeżych

6 ziaren ziela angielskiego

4 łyżki oliwy z oliwek

4 łyżki oliwy z oliwek

szczypta soli

 

Przygotowanie:

Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Po chwili dodajemy obrany imbir i pigwę utarte na grubej tarce oraz sól. Następnie dodajemy konfiturę z jeżyn. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody, by uzyskać konsystencję sosu.

powrót

Podobne przepisy

Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska
(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.