Paul Merret

Jednogarnkowe danie z parówkami


Przepis z programu Ekonomia gastronomii (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Jednogarnkowe danie z parówkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki masła

2 łyżki oliwy

500 g średniej cebuli

obranej i pokrojonej na plasterki

2 ząbki czosnku

obrane i posiekane

8 parówek

pokrojonych na 2-cm kawałki

sól i świeżo mielony czarny pieprz

450 g dojrzałych pomidorów sparzonych wrzątkiem i obranych ze skórki

400 g białej kapusty

bez głąba

posiekanej

2 łyżki musztardy diżońskiej albo ziarnistej

4 łyżki czerwonego octu winnego

400 g świeżego makaronu jajecznego

500 ml bulionu drobiowego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej masło w dużym rondlu na średnim ogniu, dodaj cebulę, czosnek i parówki i smaż przez 5 min, aż delikatnie się zrumienią. Dopraw zawartość rondla solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, zmniejsz ogień, przykryj rondel pokrywką i duś 5 min, aż cebula będzie złocista, mieszając od czasu do czasu. Przekrój pomidory na połówki i usuń pestki. Posiekaj miąższ. Wymieszaj cebulę i parówki z musztardą i octem winnym, zwiększ płomień i odparuj płyn. Dodaj kapustę, wymieszaj, przykryj rondel pokrywką i podduś kapustę, aż zmięknie. Dodaj makaron, starannie wszystko wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, zalej bulionem, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min. Dodaj pomidory, przemieszaj i podawaj w miskach.

powrót

Podobne przepisy

Knedle z brukselką z górnej adygi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Biryani z baraniną
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Wątróbka z malinami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.05) pieczeń wieprzowa po florencku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.