Jarmuż z sosem z musztardy ziarnistej

Jarmuż z sosem z musztardy ziarnistej
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 675-900 g jarmużu
  • kawałek masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na kawałku masła usmaż szalotkę, anyż gwiazdkowy, ziarna kardamonu i liść laurowy. Gdy się zeszkli, dolej 4 łyżki stołowe octu z białego wina. Odparuj trzy czwarte płynu. Wlej wywar drobiowy, doprowadź do wrzenia, odparuj połowę płynu. Wlej śmietanę i zagotuj. Dorzuć masło. Gdy się roztopi, dopraw solą i pieprzem. Dodaj musztardę ziarnistą, zamieszaj i doprowadź do wrzenia. Sos gotowy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA