Jamajski tost z ananasem

Jamajski tost z ananasem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kromki chleba posmarować starannie masłem („uszczelnić”, tak, aby ananas nie rozmiękczył chleba). Ananas rozgnieść w puszce widelcem, odsączyć, wymieszać z cukrem i mieszanką korzenną. W miseczce roztrzepać jajka ze śmietaną i odrobiną rumu. Na kromkę posmarowaną masłem nałożyć na środek łyżkę rozgniecionego ananasa, przyłożyć górną kromką i zlepić kromki, dociskając brzegi. Zanurzać ananasowe kanapki w jajku, roztrzepanym ze śmietaną i rumem. Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoto. Podawać posypane cukrem i mieszanką korzenną lub cynamonem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA