Donna Hay

Jajka zapiekane w bekonie


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Jajka zapiekane w bekonie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 cienkich plastrów bekonu

bez skórki

6 jajek

1 szklanka (240 g) créme fraîche lub kwaśnej śmietany

2 łyżki listków natki

 

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Posmarować tłuszczem 4 okrągłe foremki o średnicy 12 cm. Wyłożyć plasterkami bekonu. W misce ubić jajka, créme fraîche i natkę. Wlać masę jajeczną i zapiekać 25 minut, aż bekon będzie chrupiący, a jajka się zetną. Podawać z gorącym, posmarowanym masłem tostem.

powrót

Podobne przepisy

Kanapka z bakłażanem i jajkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kawior z bakłażana i orzechów włoskich
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.