Kylie Kwong

Jajka w sosie sojowym


Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Jajka w sosie sojowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 wiejskich jajek

1 filiżanka jasnego sosu sojowego (250 ml)

2 łyżki ciemnego sosu sojowego

1 filiżanka wody (250 ml)

½ filiżanki brązowego cukru

10 plasterków imbiru

 

 

Przygotowanie:


Włożyć jajka do rondelka z gotująca się wodą, gotować około 6 minut. Wyjąć jajka łyżką cedzakową i opłukać zimną bieżącą wodą. Obrać ze skorupek. Do małego rondelka z grubym dnem wlać oba rodzaje sosu sojowego, wodę, dodać cukier i imbir, zagotować. Zmniejszyć płomień, włożyć jajka i gotować na wolnym ogniu, przykryte szczelnie papierem do pieczenia przez godzinę, od czasu do czasu przewracając jajka. Zdjąć jajka z płyty, odstawić na pół godziny, od czasu do czasu obracać jajka. Wyjąć jajka z rondelka, zostawić łyżkę płynu, w którym się gotowały. Przed podaniem przekroić jajka wzdłuż na pół, ułożyć na półmisku. Polać płynem, w którym się gotowały.

powrót

Podobne przepisy

Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mini hot dogi
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

lolepek

postów: 8

08.06.2014 22:56

CYTUJ

hhhhh

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.