Brygida Kosel

Jajka w „koszulce”


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 7481

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jajka

0,5 l wody

50 ml octu

 

Przygotowanie:

W szerokim garnku zagotować wodę, dodać do niej trochę octu. Wybić jajko do miseczki. Gdy woda się zagotuje, zmniejszyć ogień i delikatnie położyć jajko na wodę. W momencie gdy białko już jest ścięte, a żółtko jeszcze nie - wyjąć jajko łyżką cedzakową. Osuszyć na papierze. Podawać ciepłe.

powrót

Podobne przepisy

Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka po baskijsku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Rukiew wodna z imbirem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.