Brygida Kosel

Jajka w „koszulce”


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 7575

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jajka

0,5 l wody

50 ml octu

 

Przygotowanie:

W szerokim garnku zagotować wodę, dodać do niej trochę octu. Wybić jajko do miseczki. Gdy woda się zagotuje, zmniejszyć ogień i delikatnie położyć jajko na wodę. W momencie gdy białko już jest ścięte, a żółtko jeszcze nie - wyjąć jajko łyżką cedzakową. Osuszyć na papierze. Podawać ciepłe.

powrót

Podobne przepisy

Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka posche z sałatką z buraczków
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Roladki a la sushi
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.