Gary  Rhodes

Jajka sadzone ze szpinakiem i smardzami


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Jajka sadzone ze szpinakiem i smardzami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kawałki masła

4 jaja

100 g smardzów

nieco octu balsamicznego

375 g szpinaku

sól i pieprz

50 ml créme fraîche

nieco świeżo startej gałki muszkatołowej

 

 

Przygotowanie:


Na połowie masła usmaż 4 jaja sadzone. Smardze przekrój na pół i umyj. Smaż je krótko, żeby zmiękły. Dolej nieco octu balsamicznego. Na reszcie masła usmaż szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj créme fraîche, wymieszaj. Dorzuć świeżo startą gałkę muszkatołową. Ułóż porcje na talerzu. Na wierzchu połóż sadzone jajo. Dookoła ułóż smażone smardze, polej sosem spod smażenia. Dopraw solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Feta grillowana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Marynowany ser kozi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z marynowanego łososia
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tosty cynamonowe
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.