Gary  Rhodes

Jajka sadzone ze szpinakiem i smardzami


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Jajka sadzone ze szpinakiem i smardzami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kawałki masła

4 jaja

100 g smardzów

nieco octu balsamicznego

375 g szpinaku

sól i pieprz

50 ml créme fraîche

nieco świeżo startej gałki muszkatołowej

 

 

Przygotowanie:


Na połowie masła usmaż 4 jaja sadzone. Smardze przekrój na pół i umyj. Smaż je krótko, żeby zmiękły. Dolej nieco octu balsamicznego. Na reszcie masła usmaż szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj créme fraîche, wymieszaj. Dorzuć świeżo startą gałkę muszkatołową. Ułóż porcje na talerzu. Na wierzchu połóż sadzone jajo. Dookoła ułóż smażone smardze, polej sosem spod smażenia. Dopraw solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Frywolne śliweczki
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Różowe kawałki rabarbaru
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sandwich
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.