Tomasz Jakubiak

Jajka posche z sałatką z buraczków


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 720

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jajka

1,5 l wody

folia streczowa

 

Sałatka:

5-6 małych buraczków

szklanka wody

2 łyżki miodu

50 ml octu balsamicznego

2 mandarynki

cykoria

sałata liść dębu

sałata endywia

kilka listków kolendry

Przygotowanie:

Jajko wbij do „sakiewki” zrobionej z foli i wrzuć do gotującej się wody. Gotuj, aż białko się zetnie. Przygotuj w ten sposób wszystkie jajka.
Upieczone buraczki podsmaż na patelni, dolej ocet i miód. Duś warzywa, aż ocet odparuje. Gdy buraczki wystygną, składniki sałatki wymieszaj razem i podawaj ją z jajkami.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z marynowanego łososia
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jajka po piemoncku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grillowana kukurydza
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.