przepisy z programów >>

Jajka po wiedeńsku

Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Przekąski Przekąski

Jajka po wiedeńsku
odsłon: 70994

składniki i przygotowanie:


Składniki
2 jajka
2 dag masła
sól, pieprz

Przygotowanie
Umyte jajka wybić do szklanki, posolić i popieprzyć. Nie mieszając wstawić szklankę do garnuszka z wodą. Garnuszek postawić na kuchence. Gdy białko będzie ścięte dołożyć łyżeczkę masła i wyjąć szklankę z wody.

Łatwiejszy sposób wykonania tej samej potrawy

Ugotować jajka na miękko ( włożyć do wrzątku na 3 minuty), szybko wyjąć ze skorupki i przełożyć do ogrzanych szklanek. Dodać trochę masła, posolić. Można dodać trochę pieprzu.

Uwaga:!
Należy pamiętać o ogrzaniu szklanek!

© Brygida Kosel


skomentuj przepis >>

#Gut

15.04.2012 23:12


e

CYTUJ

Doskonały przepis ale mi średnio smakuje :)

#dresiara

02.03.2012 11:38


okoliki

CYTUJ

taki ch@j - mow stara cip@ ze to ma byc zaroodporna szlanka - moje dziecko nie ma teraz oka!

#uyeylm

22.02.2012 19:24


CYTUJ

b09tQK <a href="http://koemlnehffno.com/">koemlnehffno</a>, [url=http://glbqgyynfxmt.com/]glbqgyynfxmt[/url], http://hneirfoyzihd.com/, http://qztbuixdcmwp.com/