Jajka po szkocku w polencie

Przepis z programu Ideał 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Jajka po szkocku w polencie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 ugotowane jajka

200 g surowych kiełbasek, najlepiej toskańskich

1 jajko

50 ml mleka

100 g bułki tartej

1 łyżka polenty

olej słonecznikowy do głębokiego smażenia



Przygotowanie:

Ugotowane jajka okleić mięsem wyjętym z kiełbasek. Za pomocą folii spożywczej uformować z jajek i mięsa kule. Włożyć do lodówki, żeby stężały. Surowe jajko roztrzepać z mlekiem. Jajka oklejone mięsem obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i polencie. Smażyć na głębokim tłuszczu rozgrzanym do 170˚C przez 7 minut, aż do zrumienienia.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.