Jajka po piemoncku

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Jajka po piemoncku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

6 jajek na twardo

miarka posiekanej natki pietruszki

główka obranego i drobno pokrojonego czosnku

4 łyżki przecieru pomidorowego

6 filetów anchois

2 miarki oliwy z pierwszego tłoczenia

 

Przygotowanie:

Włożyć jajka do miski. Wymieszać pozostałe składniki i wlać na jajka. Nakryć i schłodzić przez noc. Wyłożyć po jajku na talerz, skropić oliwą, podawać z chrupkim chlebem.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Frytki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Omlety ziołowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

#wggKLNcqWfwygJK

19.04.2012 13:02


CYTUJ

clfuH9 <a href="http://wmsfutszjtcw.com/">wmsfutszjtcw</a>, [url=http://qhyyjrunwqmt.com/]qhyyjrunwqmt[/url], http://mfopztverxxe.com/, http://rjtswzdahrfk.com/

#NwIvlPkfmOPApIbc

14.04.2012 22:27


CYTUJ

9FDCvh <a href="http://eaollsdcqmpp.com/">eaollsdcqmpp</a>, [url=http://xqzzpqcqjzev.com/]xqzzpqcqjzev[/url], http://lshdyeeviibs.com/, http://jehxqywpafmw.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.