Jajecznica

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Jajecznica
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jajka (na osobę)

masło

chleb na tosty

 

 

Przygotowanie:


Weź z lodówki dwa jajka. Wbij je do miski i wyjmij kawałki skorupki, które wpadły do środka. Roztrzep jajka trzepaczką, albo widelcem. Dodaj trochę soli i pieprzu. Niektórzy dodają jeszcze mleka, ale ja tego nie robię. Jeżeli chcesz zrobić bardziej niezwykłą jajecznicę, możesz dodać sera, albo szynki. Dla bezpieczeństwa poproś tatę, lub mamę, żeby włączył kuchenkę i stał w pobliżu. Rozgrzej masło na patelni i dodaj jajka. Mieszaj, aż się zetną. Zrób tosty, jeśli chcesz możesz położyć na nich jajecznicę.

powrót

Podobne przepisy

Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Syrop z kaliny
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Suflet zapiekany na zupie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.