Jajeczne fettucine z różowym sosem

Jajeczne fettucine z różowym sosem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Nadia G.

Seria kulinarna:
Bitchin' Kitchen (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj kraby we wrzątku w 10 min. Obierz mięso i odłóż na bok. Ugotuj fettucine al dente w osolonym wrzątku i odsącz. Rozgrzej masło w rondlu, na średnim ogniu. Dorzuć czosnek, szczyptę płatków chilli i podduś przez 2 min. Dodaj do rondla pomidorki, sól morską, cukier i świeżo mielony pieprz. Smaż 8 min, aż pomidorki puszczą jasny sok. Dodaj śmietanę i zagotuj. Gdy śmietana zawrze, zmniejsz płomień i dodaj groszek, prawie cały parmezan i prawie całą natkę pietruszki. Zamieszaj i podgrzewaj przez 8 minut, aż sos zgęstnieje. Delikatnie wmieszaj do sosu mięso krabowe i podgrzewaj jeszcze 2 min. Wymieszaj ugotowany makaron fettucine z sosem za pomocą szczypiec. Podawaj danie posypane parmezanem i siekaną natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA