Jacques Pépin

Jaja z sardelami


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne

Jaja z sardelami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 jajka

3 łyżki majonezu

1 łyżka wody

1 łyżka ketchupu

ostre tabasco

fileciki sardeli

kapary

posiekana czerowna cebula

 

 

Przygotowanie:


Ostrożnie włożyć 4 jajka do wrzącej wody tak, aby je przykryła. Zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu przez 9 minut. Wylać wrzątek i potrząsnąć energicznie garnuszkiem, aby rozbić skorupki jaj. Zalać zimną wodą. Wrzucić kostki lodu. Jajka powinny całkowicie wystygnąć. Obrać i przekroić na pół. Ułożyć po dwa przepołowione jajka na dwóch talerzach lub na jednym półmisku. W miseczce wymieszać na gładką masę 3 łyżki majonezu, 1 łyżkę wody, 1 łyżkę ketchupu i solidny chlust ostrego tabasco. Polać jajka sosem. Na połówkach jajka położyć po 1 filecie sardeli. Posypać kaparami i posiekaną 1 łyżką czerwonej cebuli. Podawać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.