Gary  Rhodes

Jagody w syropie


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Jagody w syropie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g jagód

75 g cukru pudru

3 łyżki wody

3 łyżki crème de cassis albo crème de martie

 

 

Przygotowanie:


Owoce wsyp do rondla. Włącz gaz. Dosyp 75g cukru pudru. Wlej wodę i alkohol. Gotuj przez parę minut na wolnym ogniu, aż zmiękną. Ostrożnie zamieszaj. Nie powinny się ugotować, a jedynie zmięknąć. Podawaj ciepłe z ciepłym ciastem cytrynowym z semoliny.

powrót

Podobne przepisy

Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
(odc.10)gruszki zapiekane ze słodkim pieczywem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Holenderski pudding czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bliny z borówkami i serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Borówka amerykańska (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.