Jagnięcina z komosą ryżową

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Jagnięcina z komosą ryżową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

400 g polędwicy jagnięcej

pół filiżanki mielonych migdałów

filiżanka różnych ziół

półtorej filiżanki ugotowanej komosy ryżowej

pół filiżanki liści szpinaku

pół filiżanki pokrojonych pomidorków koktajlowych

sok i skórka z cytryny

sól i pieprz

pokrojony ogórek

łyżeczka octu winnego

posiekany ząbek czosnku

 

 

Przygotowanie:


Mięso opanierować w mące z mielonych migdałach i usmażyć na oliwie. Odstawić do przestygnięcia i pokroić. Resztę składników wymieszać i przełożyć na talerze. Podawać z jagnięciną.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.