Jagnięcina z grilla

Przepis z programu Niewolnicy Kambuza (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Jagnięcina z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 ząbki czosnku

drobno posiekane

50 ml oliwy

mała garść świeżego rozmarynu

1 łyżeczka mielonego cynamonu

sos Tabasco

do smaku

skórka i sok z 1 cytryny

4 steki jagnięce

sól i świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


By zrobić marynatę wymieszać w dużej misce czosnek, oliwę, rozmaryn, cynamon, sos Tabasco, sok i skórkę z cytryny. Przyprawić jagnięcinę solą i pieprzem, włożyć do marynaty. Odstawić na pół godziny. Smażyć jagnięcinę na grillu. Natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Schab jagnięcy w cieście chlebowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jagnięcina Marco Polo - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Schab pieczony w rozmarynie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szaszłyk drobiowy z ananasem i cytrynowym jogurtem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Smarowidło z pieczonej kaczki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Dania z kaczki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.