Jagnięcina w bekonie i letnia sałatka fasolowa

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Jagnięcina w bekonie i letnia sałatka fasolowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 kawałków polędwicy jagnięcej

24 cienkie plasterki bekonu albo pancetty

gałązka rozmarynu

pęczek tymianku

2 ząbki czosnku

ćwierć pęczka majeranku

2 łyżki oliwy

skórka otarta z cytryny

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Kawałki polędwicy owinąć paskami bekonu. Przyprawić solą i pieprzem. Nabić na patyczki do szaszłyków i grillować przez 8 - 10 minut. Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Podawać z upieczoną jagnięciną.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.