Jagnięcina w bekonie i letnia sałatka fasolowa

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Jagnięcina w bekonie i letnia sałatka fasolowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 kawałków polędwicy jagnięcej

24 cienkie plasterki bekonu albo pancetty

gałązka rozmarynu

pęczek tymianku

2 ząbki czosnku

ćwierć pęczka majeranku

2 łyżki oliwy

skórka otarta z cytryny

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Kawałki polędwicy owinąć paskami bekonu. Przyprawić solą i pieprzem. Nabić na patyczki do szaszłyków i grillować przez 8 - 10 minut. Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Podawać z upieczoną jagnięciną.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina po andaluzyjsku
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Bulion z królika z chrupiącym koprem włoskim
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wołowe pieczone w kawie i kakao
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Żeberka
Kulki drobiowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Smażone kwiaty dyni nadziewane krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Bażant gotowany z selerem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.