Jagnięcina podhalańska z kminem rzymskim i pomidorami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Jagnięcina podhalańska z kminem rzymskim i pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

800 g mielonej jagnięciny

garść siekanej kolendry

łyżka mielonego kminu rzymskiego

łyżka ostrej papryki

3 ząbki czosnku

pieprz, sól

kilka pomidorów

ew. bulion warzywny

2 łyżki oleju rzepakowego



Przygotowanie:

Jagnięcinę doprawiamy siekaną kolendrą, zmiażdżonym czosnkiem, kminem rzymskim, pieprzem i solą oraz siekaną ostrą papryczką. Mięso wyrabiamy ręką i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Jagnięcinę przesmażamy na patelni, a następnie dodajemy pomidory i bulion. Dusimy, aż mięso dojdzie w środku. Podajemy z sałatką z kuskusu i pitami.





powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.