Jagnięcina podhalańska z kminem rzymskim i pomidorami

Jagnięcina podhalańska z kminem rzymskim i pomidorami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotowanie:

Składniki:
800 g mielonej jagnięciny
garść siekanej kolendry
łyżka mielonego kminu rzymskiego
łyżka ostrej papryki
3 ząbki czosnku
pieprz, sól
kilka pomidorów
ew. bulion warzywny
2 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie:
Jagnięcinę doprawiamy siekaną kolendrą, zmiażdżonym czosnkiem, kminem rzymskim, pieprzem i solą oraz siekaną ostrą papryczką. Mięso wyrabiamy ręką i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Jagnięcinę przesmażamy na patelni, a następnie dodajemy pomidory i bulion. Dusimy, aż mięso dojdzie w środku. Podajemy z sałatką z kuskusu i pitami.


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA