Antonio  Carluccio

Jagnięcina antonella colony


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Lacjum (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Jagnięcina antonella colony
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chuda łopatka jagnięca

czosnek

sól wymieszana ze sproszkowanymi ziołami: tymiankiem

rozmarynem i szałwią

starty ser pecorino

trufla

czerwone wytrawne wino

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Z łopatki jagnięcej wykrawamy filet. Mięso powinno być bardzo chude. Ewentualny tłuszcz odkrawamy wcześniej. Filet nacieramy czosnkiem i solą z ziołami. Posypujemy serem pecorino i otartą truflą. Następnie filet rolujemy i zawijamy w folię aluminiową, aby się nie rozpadł. Tak zawinięte mięso, w folii, wkładamy na rozgrzaną patelnię. Dolewamy wino i oliwę. Tak przygotowane mięso może się gotować.

powrót

Podobne przepisy

Bobotie
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Amerykańskie śniadanie
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Warzywny stir-fry
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Empanady z grilla
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Pieczeń po bawarsku z plackami ziemniaczanymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
(odc.018) gulasz wołowy z ciastkami
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.