Antonio  Carluccio

Jagnięcina antonella colony


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Lacjum (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Jagnięcina antonella colony
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chuda łopatka jagnięca

czosnek

sól wymieszana ze sproszkowanymi ziołami: tymiankiem

rozmarynem i szałwią

starty ser pecorino

trufla

czerwone wytrawne wino

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Z łopatki jagnięcej wykrawamy filet. Mięso powinno być bardzo chude. Ewentualny tłuszcz odkrawamy wcześniej. Filet nacieramy czosnkiem i solą z ziołami. Posypujemy serem pecorino i otartą truflą. Następnie filet rolujemy i zawijamy w folię aluminiową, aby się nie rozpadł. Tak zawinięte mięso, w folii, wkładamy na rozgrzaną patelnię. Dolewamy wino i oliwę. Tak przygotowane mięso może się gotować.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.