Agata Jędraszczak

Jagnięce kofty na sałacie


Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

odsłon: 7290

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 kg mielonej jagnięciny

4 ząbki czosnku

1/2 pęczka natki

1/2 pęczka mięty

cytryna

1 białko

sól

pieprz

chilii w płatkach

kmin rzymski

mix sałat

owoc granatu

aromatyzowana oliwa

sok z pomarańczy

 

 

Przygotowanie:


Czosnek posiekać, to samo zrobić z miętą i natką. Dodać do mięsa, razem z sokiem z połowy cytryny i otartą skórką. Przyprawić chilli, kminem rzymskim, solą i pieprzem. Dodać białko. Uformować kofty i nadziewać na bambusowe szpadki. Przykryć folią i czekać na rozpalenie grilla. Na talerzu rozrzucić liście sałaty, skropić sokiem z pomarańczy, aromatyzowaną oliwą i listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Schab pieczony ze śliwkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Stir fry z kolczocha i wołowiny
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Beigette de veau
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażone steki i krewetki z sosem aioli
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.