Agata Jędraszczak

Jagnięce kofty na sałacie


Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

odsłon: 7382

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 kg mielonej jagnięciny

4 ząbki czosnku

1/2 pęczka natki

1/2 pęczka mięty

cytryna

1 białko

sól

pieprz

chilii w płatkach

kmin rzymski

mix sałat

owoc granatu

aromatyzowana oliwa

sok z pomarańczy

 

 

Przygotowanie:


Czosnek posiekać, to samo zrobić z miętą i natką. Dodać do mięsa, razem z sokiem z połowy cytryny i otartą skórką. Przyprawić chilli, kminem rzymskim, solą i pieprzem. Dodać białko. Uformować kofty i nadziewać na bambusowe szpadki. Przykryć folią i czekać na rozpalenie grilla. Na talerzu rozrzucić liście sałaty, skropić sokiem z pomarańczy, aromatyzowaną oliwą i listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Kotlety z kaparami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jagnięce kofty na sałacie
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pieczeń po bawarsku z plackami ziemniaczanymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Algierski kurczak z daktylami i kuskusem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.