Agnieszka Kręglicka

Jabłka z miętą i majerankiem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Jabłka z miętą i majerankiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg jabłek

majeranek

mięta

Calvados

oliwa

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Na rozgrzaną na patelni oliwę wysypać pokrojone w ósemki jabłka (mogą być ze skórką). Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Smażyć ok. 10 minut do miękkości, ale tak, aby się nie rozpadły. Podlać Calvadosem, krótko odparować.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z grzybami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Curry z ciecierzycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.