Anna Olson

Izraelski kuskus z oliwkami, rukolą i fetą


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę

Izraelski kuskus z oliwkami, rukolą i fetą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka izraelskiego kuskusu

2 łyżki oliwy extra vergine

1 paczka rukoli

umytej i grubo posiekanej

1 szklanka oliwek Kalamata

bez pestek

posiekanych

½ szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli

¼ szklanki drobno posiekanego selera naciowego

1 łyżka soku z cytryny

½ szklanki pokruszonej fety

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj 1 ¼ szklanki lekko osolonej wody. Wsyp kuskus, wymieszaj i zmniejsz ogrzewanie do średniego. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż cała woda zostanie wchłonięta. Przełóż kuskus do sita i przepłucz zimną wodą. Włóż go do miski i wymieszaj z oliwą. Dodaj rukolę, oliwki, cebulę, seler, sok z cytryny oraz fetę i wymieszaj. Dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Kremowe curry warzywne
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ciasteczka owsiane z kawą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Endywie z pomarańczami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.