Irlandzkie puree ziemniaczane

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka

Irlandzkie puree ziemniaczane
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg ziemniaków

umytych i ugotowanych w osolonej wodzie

pęczek dymki

umytej i drobno posiekanej

125 g masła

125 ml mleka

sól i świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Odstaw ziemniaki do wystygnięcia, potem przepuść przez praskę. Zagotuj masło ze 100 ml mleka i posiekaną dymką. Wymieszaj z puree, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj gorące z porcją masła na wierzchu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.