Indyk w ziołach

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Indyk w ziołach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg piersi z

Przygotowanie:


Pierś z indyka myjemy i osuszamy. Odcinamy żyłki i ścięgna. Szatkujemy drobno zioła. Pierś z indyka panierujemy w ziołach i wkładamy do foliowej torebki i szczelnie zamykamy. Pierś pieczemy w brytfannie z wodą przez 60 minut w 100 stopniach. W tym czasie przygotowujemy sos. Wszystkie jego składniki drobno siekamy i mieszamy z oliwą. Po upieczeniu pierś schładzamy i kroimy jak na carpaccio. Polewamy sosem.

powrót

Podobne przepisy

Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Omlet po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z grillowanego fenkułu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kapusta w czerwonym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sztuka mięsa z warzywami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.