Indyk w ziołach

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Indyk w ziołach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg piersi z

Przygotowanie:


Pierś z indyka myjemy i osuszamy. Odcinamy żyłki i ścięgna. Szatkujemy drobno zioła. Pierś z indyka panierujemy w ziołach i wkładamy do foliowej torebki i szczelnie zamykamy. Pierś pieczemy w brytfannie z wodą przez 60 minut w 100 stopniach. W tym czasie przygotowujemy sos. Wszystkie jego składniki drobno siekamy i mieszamy z oliwą. Po upieczeniu pierś schładzamy i kroimy jak na carpaccio. Polewamy sosem.

powrót

Podobne przepisy

Kiełbasa z jabłkiem i szałwią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotleciki jagnięce pieczone
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta z polędwiczkami i truflami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jagnięcina duszona w winie beaujolais
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.