Indyk w ziołach

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Indyk w ziołach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg piersi z

Przygotowanie:


Pierś z indyka myjemy i osuszamy. Odcinamy żyłki i ścięgna. Szatkujemy drobno zioła. Pierś z indyka panierujemy w ziołach i wkładamy do foliowej torebki i szczelnie zamykamy. Pierś pieczemy w brytfannie z wodą przez 60 minut w 100 stopniach. W tym czasie przygotowujemy sos. Wszystkie jego składniki drobno siekamy i mieszamy z oliwą. Po upieczeniu pierś schładzamy i kroimy jak na carpaccio. Polewamy sosem.

powrót

Podobne przepisy

Schab z octem balsamicznym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pierś z kaczki w sosie z miodu pitnego, kasza jaglana z bakaliami
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Curry z wołowiny
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Schab jagnięcy w cieście chlebowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Schabowe z ziarnami słonecznika
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Poulet au paprika
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.