Andrzej Polan

Indyk na miękko z fasolką szparagową i winegretem


Przepis z programu Polska ze smakiem 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Indyk na miękko z fasolką szparagową i winegretem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 szt. podudzia z indyka

kminek mielony

kolendra mielona

pieprz czarny

sól gruboziarnista

olej Kujawski

200 g zielonej fasolki szparagowej

2 łyżki oleju Kujawski z papryką

2 łyżki octu winnego czerwonego

1 łyżeczka musztardy dijon

sól i pieprz do smaku

1 łyżka kaparów

natka pietruszki

szalotka

Przygotowanie:

Podudzia z indyka przetnij wzdłuż i wyfiletuj. Wyjmij dużą kość, pozostałe usuniesz przed podaniem. Porcje mięsa dokładnie przypraw z każdej strony i odstaw na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka.

powrót

Podobne przepisy

Pulled pork – wieprzowina długo pieczona
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Czulent
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia żydowska
Grzanki ze szpikiem wołowym i chimichurri
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

iwciaG

postów: 1

22.09.2015 14:46

CYTUJ

Dlaczego nie widać dalszego ciągu przygotowania przepisu, a kończy się na przyprawieniu mięsa???

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.