Indyk i brie z suszonymi wiśniami i żurawinami

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Indyk i brie z suszonymi wiśniami i żurawinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 chlebek roti (lub tortilla pszenna)

1 łyżka pesto z rukoli

75 g polędwicy z indyka (wędzonej lub pieczonej)

¼ szklanki rukwi (rzeżuchy) wodnej

1 łyżka suszonych wiśni

1 łyżka suszonych żurawin

25 g plasterków sera brie

1 łyżka prażonych orzechów piniowych

¼ szklanki pasków czerwonej papryki

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Rozsmaruj pesto na środku chlebka, tak, żeby brzegi zostały czyste na ok. 5cm. Wymieszaj pozostałe składniki i zawiń w chlebek. Podawaj przekrojone na pół pod skosem.

powrót

Podobne przepisy

Jagnięcina duszona w winie beaujolais
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.009) grillowany udziec jagnięcy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chili con carne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Zapiekanka pasterska
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
Tażin z kurczaka z kiszonymi cytrynami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Quiche lorraine
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia belgijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.