Gary  Rhodes

Indyk faszerowany wieprzowiną


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

Indyk faszerowany wieprzowiną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cały indyk ważący ok. 4 kg

 

 

Przygotowanie:


Odkrój skrzydła i kuper. Rozetnij wzdłuż grzbietu, wyłam stawy pomiędzy nogami, a korpusem. Odetnij mięso wzdłuż kości zaczynając od szyi. Okrój wokół stawów, żeby uwolnić nogi. Teraz obróć ptaka i rozetnij stawy między skrzydłami, a korpusem. Ostrożnie odetnij mięso od kości po jednej stronie, a później po drugiej. Odetnij mięso przy mostku i odłóż kościec. Odciągnij skórę od mięsa, posuwając się w dół nogi. Wyjmij nogę i odetnij skórę. Odkrój mięso wokół ścięgien i usuń kości skrzydeł. Ostrożnie oddziel piersi od skóry. Ułóż mięso na skórze i umieść całość w lodówce.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.