Indyjski shrikhand z mrożonymi plastrami mango ainsleya herriota

Przepis z programu Figle (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Indyjski shrikhand z mrożonymi plastrami mango ainsleya herriota
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duże mango

3 x 340 g jogurtu greckiego

szczypta szafranu

50 ml wody różanej

2 garście orzechów pistacjowych bez łupinek

2 garście sparzonych migdałów bez skórki

1½ łyżeczki nasion kardamonu

40 g drobnego cukru

 

 

Przygotowanie:


Obrać mango ze skóry, odciąć 2 duże części przy samej pestce i pokroić na cienkie plastry. Wyłożyć małą blachę dwoma arkuszami papieru do pieczenia, ułożyć na nim plastry mango, przykryć papierem i wstawić na godzinę do zamrażalnika. Przełożyć jogurt do miski. Namoczyć szafran w wodzie różanej. Posiekać pistacje i migdały. Odłożyć małą garść posiekanych orzechów, a resztę wsypać do miski z jogurtem. Wlać wodę różaną z szafranem, zamiesz

powrót

Podobne przepisy

Budyń cynamonowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Pieczone jabłka w imbirowej sukni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
Porzeczkowe semifreddo
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.