Claire Robinson

Indiańska kukurydza z jogurtowym dressingiem z curry


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Indiańska kukurydza z jogurtowym dressingiem z curry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

4 kolby kukurydzy (po jednej na osobę)

grecki jogurt (albo bałkański)

łyżka miodu

łyżeczka curry

limonka

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i włókien. Następnie grilujemy na patelni grilowej. Przekładamy jogurt do miseczki. Dodajemy łyżkę miodu, łyżeczkę sproszkowanego curry, sok z limonki, sól i pieprz. Całość mieszamy na jednolitą masę. Gotową kukurydzą podajemy z przygotowanym dressingiem.



powrót

Podobne przepisy

Karczochy z prosciutto
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rożki z serem i szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Frittata z chorizo, szpinakiem i ricottą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.