Annabel  Langbein

Imbirowe biscotti


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Imbirowe biscotti
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

½ szklanki drobno pokrojonego imbiru kandyzowanego

2 ½ szklanki mąki ze środkiem spulchniającym

1 1/3 szklanki drobnego cukru

1 łyżeczka mielonego suszonego imbiru

3 jajka





Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 °C. Imbir kandyzowany, mąkę, cukier i imbir mielony wsypać do dużej miski. Wymieszać. Dodać jajka i szybko zagnieść ciasto. Przełożyć je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i lekko zwilżonymi palcami uformować na środku szeroki, płaski bochenek. Ciasto rozleje się podczas pieczenia na boki, dlatego należy pozostawić wolne miejsce.

Piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Następnie pokroić na cienkie kromki, ułożyć je w jednej warstwie na dużej blaszce i piec w 140°C przez 15 minut.







© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Tort Pavlova z pianką marshmallow
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
Prosty placek czereśniowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Florentynki
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Suszone owoce (odc.35)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Powrót do czarnego lasu
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Tort z kremem herbacianym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Miętowy sernik z Ibizy
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.