Idealne jajko sadzone

Idealne jajko sadzone
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • ½ łyżeczki masła
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżeczka wody
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dość dużym ogniu rozgrzać małą żeliwną patelnię. Włożyć na nią masło i kiedy zacznie się topić, wbić jajko. Wlać wodę, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i smażyć 1 minutę. Wyjąć jajko z patelni, doprawić solą, pieprzem, i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA