Annabel  Langbein

Hummus z surowej marchwi


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Hummus z surowej marchwi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 szklanek startej marchwi

2 ząbki czosnku, grubo posiekanego

½ szklanki zblanszowanych migdałów

½ szklanki tahini

¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia

½ szklanki soku z pomarańczy

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżeczki mielonego kuminu

2 łyżeczki wędzonej papryki

2 łyżeczki soli

mielony, czarny pieprz, do smaku

2 łyżki posiekanych listków kolendry

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i zmiksować na w miarę gładką, łatwą do smarowania pastę. Doprawić do smaku. Można rozrzedzić oliwą lub wodą. Przełożyć do słoika. Można przechowywać do pięciu dni.

powrót

Podobne przepisy

Baba ghanoush
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia koszerna
Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Salsa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.