Hummus z rukoli i mięty

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 35)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Hummus z rukoli i mięty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

puszka ciecierzycy bez soli

ćwierć filiżanki tahini

ćwierć filiżanki soku z limetki

filiżanka liści mięty

filiżanka rukoli

łyżeczka soli

pół łyżeczki kminu

oliwa

łyżeczka oleju z awokado

łyżeczka sumaku

rozgnieciony ząbek czosnku

 

 

Przygotowanie:


Ciecierzycę, rukolę, miętę, tahini, kmin, sok z limetki i kolendrę zmiksować i przyprawić do smaku solą i oliwą. Skropić olejem z awokado i posypać sumakiem. Podawać z grzankami.



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.