Malka Kafka

Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu


Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna

odsłon: 7898

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 jaj

pęczek włoszczyzny

2 cebule (można dodać dużo brązowych łupin)

pieprz czarny

pieprz biały

kmin rzymski

sól

2-3 łyżki majonezu

orzechy włoskie (całe połówki) 100 g

 

Przygotowanie:

Jaja zagotuj razem z włoszczyzną, cebulą i przyprawami, następnie zmniejsz ogień do minimum, uszczelnij garnek folią aluminiową i gotuj przez min 24 godziny. Na drugi dzień jaja powinny stać się brązowe. Po wystudzeniu obierz je i przekrój na pół. Żółtka zmiksuj z majonezem dodaj soli i białego pieprzu. Masę wyciśnij przez wyciskarkę lub nałóż łyżeczką na połówkę białka. Na wierzch połóż uprażoną połówkę orzecha włoskiego lub pekan.

powrót

Podobne przepisy

Karczochy z prosciutto
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wiosenne roladki na gorąco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.