Homary a la Nancy Lam

Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Homary a la Nancy Lam
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 homary

2 łyżki oleju

imbir

2 ząbki czosnku

woda

 

 

Przygotowanie:


Homara podzielić: Odciąć ogon i przeciąć go na pół, odciąć szczypce i usunąć nogi. Rozciąć tułów. Do woka (albo na patelnię) wlewamy olej, wrzucamy imbir, czosnek i homary. Dolać wody i gotować piętnaście minut na małym ogniu.

powrót

Podobne przepisy

Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Paella z owocami morza
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.