Homar z ostrym sosem saté

Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Homar z ostrym sosem saté
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 żywe homary

każdy o wadze ok. 700 g

200 g mięsa kraba

100 suszonych krewetek

namoczonych w wodzie na 20 minut i osączonych

25 g płatków chili

100 ml oleju z chili

10 posiekanych dymek

tylko białe części

pół główki czosnku (rozetrzeć na pastę)

½ łyżki cukru

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżeczka soli

½ łyżki sosu rybnego

500 ml oleju roślinnego

1 cytryna

 

 

Przygotowanie:


Homary włożyć na godzinę do lodówki, żeby uśpić je w humanitarny sposób. Wyjąć z lodówki, zostawić, żeby doszły do temperatury pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Krab z woka z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Pasztet z krewetek
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mali z krewetek
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.