Emeril Lagasse

Homar thermidor


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Homar thermidor
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

2 cytryny podzielone na połówki

1 cebula pokrojona w ćwiartki

1 porcja Bouquet Garni (patrz przepis poniżej)

2 żywe homary (ok. 80 dag)

2 łyżki niesolonego masła

2 łyżki posiekanych szalotek

1/2 łyżeczki posiekanego czosnku

2 łyżki mąki pszennej

2 łyżki koniaku lub brandy

3/4 szklanki mleka

1/4 szklanki śmietany

3/8 łyżeczki soli

1/8 łyżeczki świeżo zmielonego białego pieprzu

40g startego parmezanu plus 2 dodatkowe łyżki

1 łyżka musztardy w proszku

1 łyżka świeżo posiekanego estragonu

2 łyżki świeżo posiekanej natki pietruszki plus kilka listków do przybrania

 

 

Przygotowanie:


powrót

Podobne przepisy

Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Linguine z mulami i orzechowo- pietruszkowym pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Mali z krewetek
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.