Jacek Sikora

Holenderski pudding czekoladowy


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Holenderski pudding czekoladowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

tabliczka gorzkiej czekolady

3 łyżki mleka

2 łyżki cukru

2 jaja

paczka herbatników holenderskich

 

Przygotowanie:


Czekoladę pokruszyć na nieduże kawałki połączyć w misce z mlekiem i wstawić na kilka minut do mikrofalówki, żeby się rozpuściła. Przestudzić. Z żółtek i cukru ukręcić kogel-mogel, a z białek ubić pianę. Połączyć czekoladę z koglem-moglem i pianą, delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków.

powrót

Podobne przepisy

Baklava z patelni z syropem różanym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Czekoladowe trufle z rumem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Panna cotta waniliowo-cytrynowa z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Serowy domek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Pomarańcze z kandyzowaną skórką w karmelu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.