Anna Olson

Hiszpańska czekolada na gorąco


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Hiszpańska czekolada na gorąco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szklanki mleka

280 g czekolady deserowej

¾ szklanki mleka w proszku

szczypta soli

1 łyżeczka ekstraktu aromatycznego (np. waniliowego

migdałowego

pomarańczowego lub miętowego)

 

 

Przygotowanie:


Mocno podgrzać mleko, nie doprowadzając go do wrzenia. Dodać czekoladę, mleko w proszku i sól. Mieszać, podgrzewając na małym ogniu, przez ok. 4 min, aż płynna czekolada będzie jednolita. Zdjąć z ognia i dolać wybrany ekstrakt. Podawać z mini-mufinkami malinowo-migdałowymi.

powrót

Podobne przepisy

Pomarańczowe mojito
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
Smoothie przeciwstarzeniowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Słoneczny koktajl z brzoskwini i melona z sosem truskawkowym
Przepis z programu Dietosfera (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Zimowy kompot z koniakiem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gorąca czekolada
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Lemoniada z trawy cytrynowej i imbiru
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.