Hamburgery

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Hamburgery
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kg mielonego mięsa

1 sałata

3-4 pomidory

1 szklanka startego sera

2 jajka

12 okrągłych bułek

 

 

Przygotowanie:


Najpierw umyj ręce, potem opłucz sałatę. Poproś kogoś dorosłego, aby pokroił pomidory. Do dużej miski włóż mięso mielone, jeśli jest prosto z lodówki uważaj bo może być zimne. Zrób dołek w mięsie i wbij do niego jajka. Wymieszaj mięso z jajkiem i dodaj trochę soli morskiej. To sprawi, że hamburgery będą idealne. Z mięsa uformuj kulki. Moim kuzynom Lawsonowi, Harry’emu, Eden i Etienne’owi będą bardzo smakować. Posmaruj bułki masłem i poproś kogoś dorosłego, aby rozgrzał patelnię i został przy tobie. Pamiętaj, że patelnia jest gorąca! Zabierz się do smażenia. Połóż kulki z mięsa na patelni i rozpłaszcz je. Doskonale! Kiedy usmażą

powrót

Podobne przepisy

Jajka w pomidorach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bruschetta z mozzarellą, fenkułem i cukinią
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rożki z serem i szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bagietki z gorgonzolą
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.