Adam Chrząstowski

Hamburger z wołowiny

Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla

Hamburger z wołowiny

odsłon: 46074

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,5 kg mielonej chudej wołowiny
½ cebuli drobno posiekanej
2 łyżki siekanej świeżej kolendry
4 szczypty mielonej ostrej papryki
pieprz świeżo mielony
sól
1/3 szklanki bułki tartej
1 jajko rozmącone
¼ szklanki bulionu wołowego
4 bułki ciabatty
1 duży pomidor bawole serce bez skórki
1 cebula
1 ogórek kiszony
sałata rzymska (kilka liści)
serek naturalny kremowy

Przygotowanie:

Mięso, siekaną cebulę, kolendrę i przyprawy wymieszaj w misce. Dodaj tartą bułkę, jajko i bulion. Wyrób zagniatając ok. 1 minuty, uformuj 4 hamburgery i odstaw na ok. 30 minut, aby się dobrze schłodziły. Hamburgery obsmaż na patelni bez tłuszczu lub grillu i wstaw do piekarnika, aby się dopiekły do ulubionego wysmażenia. Pod grillem piekarnika zrumień przekrojone bułki i posmaruj je serkiem. Na dolną połówkę nałóż sałatę, plastry pomidora, krążki cebuli i plastry ogórka. Na tym ułóż hamburgery, przykryj i podaj.

powrót

skomentuj przepis

zibipap

postów: 11

13.02.2013 21:20

CYTUJ

wspaniałe

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.