Halloumi w liściach winorośli

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 50)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia cypryjska

Halloumi w liściach winorośli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g halloumi

16 - 20 konserwowych liści winorośli

bochenek chleba na zakwasie

2 cytryny

łyżka suszonego oregano

Przygotowanie:

Liście wymoczyć w zimnej wodzie, żeby wypłukać sól. Ser pokroić na kawałki i posypać oregano. Każdy kawałek owinąć w 4-5 liści. Paczuszki ułożyć na grillu i piec, aż ser się stopi, a liście zmiękną. Skropić sokiem z cytryny. Podawać z chlebem.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlet japoński
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.