Halibut w oliwie

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Halibut w oliwie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filety halibuta bez skóry (po 125 g)

1,5 miarki oliwy

skórka z pomarańczy

pół łyżeczki ziaren fenkułu

2 gałązki tymianku

ząbek czosnku

świeżo zmielony czarny pieprz

sól morska

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 120° C. Ułożyć filety w formie jak najlepiej dobranej do ich wielkości. Zalać oliwą tak żeby je zakryła. Dodać skórkę pomarańczową, fenkuł, tymianek, czosnek i pieprz. Piec do kruchości, przez ok. 10 min. Wyjąć rybę z oliwy. Przybrać solą morską. Filety podawać skropione oliwą, która została w formie.

powrót

Podobne przepisy

Rosti ziemniaczane z rybą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Rybne pakieciki z ziołami
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.