Halibut na risotto z prawdziwków

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Halibut na risotto z prawdziwków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 g halibuta

100 ml białego wina

100 ml śmietany kremówki

100 g ryżu

1 cebula

30 g masła

300 g borowików

czosnek

tymianek

100 g serka śmietankowego

50 g tartego parmezanu

sól

pieprz

olej

 

 

Przygotowanie:


Wyporcjować Halibuta, doprawić solą i pieprzem, następnie filet posypać pokrojonymi ziołami i przykryć drugim filetem. Smażyć na maśle i oleju z obu stron, można dokończyć w piecu w temp 180 stopni C około 7 min.

powrót

Podobne przepisy

Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tatar z łososia
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

kamal

postów: 1

09.08.2015 17:03

CYTUJ

Chciałam wykorzystać ten przepis, ale niestety jest tylko informacja jak usmażyć rybę, a gdzie pozostałe informacje o risotto? Czy ktoś o czym zapomniał...

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.